Volgende koopwoning

Doorstromer

Heb je het besluit genomen te gaan verhuizen naar een andere koopwoning? Wat gebeurt er in dit geval met je huidige hypotheek? Hoe kan je het nieuwe huis betalen als het oude huis nog niet is verkocht? Dit zijn allemaal vragen die in zo'n geval op je af komen.

Hoewel je al eerder het hele koopproces hebt doorlopen bij je huidige koopwoning is het een goed idee bij deze stap jezelf te voorzien van goed financieel advies. Het kopen van een nieuw huis roept immers veel financiële vragen op. Ook de veranderde fiscale eisen hebben het niet gemakkelijker gemaakt.

Uiteraard kunnen wij je ook inzicht geven in: Wanneer is het nu verstandig om een woning te kopen en wanneer niet? Is het verstandig je woning te verbouwen of is het juist beter om je woning te gaan verkopen en er een nieuwe voor terug te kopen? Een gesprek zal je dan meer inzicht geven en je kan met een goed gevoel de juiste keuzes maken.

 

Hypotheek meenemen

Op je oude woning heb je een hypotheek. Als je een nieuwe woning koopt heb je twee mogelijkheden. Je kan de oude hypotheekvoorwaarden mee verhuizen of je maakt daar geen gebruik van en kiest voor nieuwe hypotheekvoorwaarden. Wat het beste voor je is zullen wij in een uitgebreid advies gesprek met je bespreken en uitrekenen.

Overbrugginskrediet

Als je al een nieuwe woning hebt gekocht en je oude huis nog niet is verkocht kan je de eventuele overwaarde van je oude huis nog niet gebruiken om je nieuwe huis mee te betalen. Overwaarde is de waarde die je overhoud na verkoop van de oude woning. De verkooprijs verminderd met de huidige hypotheek en makelaarskosten. Een tijdelijke overbruggingslening is dan de oplossing. Daardoor kan je toch al over de overwaarde van je oude huis beschikken.

Tijdelijk verhuur

Soms is het lastig om ten tijde van twee woningen beide lasten te dragen. Je kan je oude huis tijdelijk verhuren om op deze manier de lasten beter te kunnen dragen. Wanneer je je oude woning wilt verhuren heb je wel toestemming te hebben vanuit de leegstandswet en de hypotheekverstrekker. Wij  helpen je met het aanvragen, hiervan, zodat dit de kans op een akkoord vergroot.

Een keer contact met ons hebben?