Ondernemers

& de hypotheekaanvraag

Ben je een ondernemer en wil je een woning aankopen? Vind je het daarbij lastig om met de bank te schakelen? Dan zijn wij je geschikte sparringpartner en ondersteunen wij je bij dit traject.

Verder zorgen wij ervoor dat we de geschikte hypotheek bij de juiste hypotheekverstrekker voor je vinden. Wij doen al het contact en zorgen voor de juiste gegevens en analyses van je bedrijf, waaruit het inkomen wordt bepaald.

De bedrijfsanalyse is daarbij een belangrijk document. Het is een uitgebreid rapport die wordt opgesteld op basis van je laatste jaarcijfers en relevante bedrijfsgegevens. In deze bedrijfsanalyse wordt informatie opgenomen van jou als ondernemer, het product/dienst, de afnemers, de branche en de totale onderneming. Er wordt een financiële analyse gemaakt van de historische cijfers en toekomstverwachtingen. In deze bedrijfsanalyse wordt je toetsinkomen bepaald aan de hand van de volledige analyse en wordt dit volledig onderbouwd wat van belang is voor je financieringsaanvraag. Hierdoor krijgt de  hypotheekverstrekker een volledig beeld van jouw situatie.

 

 

Wat voor type ondernemer zijn er
  • Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP) of eenmanszaak
  • Je bent eigenaar of mede-eigenaar van een VOF, CV of NV
  • Freelancers
  • Je hebt een eigen bedrijf in de vorm van een BV of meerdere BV's en bent Directeur Groot Aandeelhouder (DGA) van één van deze BV’s
Startende onderneming of korter dan 3 jaar

Voor de ondernemer zijn strenge eisen gebonden maar deze beginnen soepeler te worden en meer maatwerk is mogelijk. Met een gedegen analyse en plan zijn er zeker mogelijkheden. Door middel van de bedrijfsanalyse zijn wij dan ook in staat om ook voor je als ondernemer een hypotheek te verkrijgen. Voor het verkrijgen van de hypotheek zal er een juist toetsinkomen gebruikt moeten worden. Het toetsinkomen zal o.b.v. jaarcijfers worden berekend. Indien de mogelijkheden toereikend zijn zal de aanvraag worden uitgewerkt samen met een bedrijfsanalyse. In de bedrijfsanalyse wordt alles wat je hierboven hebt kunnen lezen beschreven. Op deze manier word je situatie volledig onderbouwd.

Dus ook als je korter dan 3 jaar ondernemer bent, kan je een hypotheek krijgen.

Langer dan 3 jaar ondernemer

Het komt steeds vaker voor dat mensen jaren in loondienst werkzaam zijn geweest, maar er nu voor hebben gekozen om het gelijkwaardige beroep zelfstandig uit te voeren als freelancer, zzp-er of gewoon als zelfstandig ondernemer. Wij denken graag met je mee en kunnen kosteloos je situatie bespreken en de mogelijkheden.

Hoeveel kan je als ondernemer lenen?

De hoogte van je hypotheek is direct afhankelijk van je inkomen als ondernemer. Bij een hypotheek voor ondernemers is de standaard norm het gemiddelde resultaat over de laatste 3 jaren. Bij directeur- grootaandeelhouders (DGA) van een Besloten Vennootschap geldt als uitgangspunt het gemiddelde DGA salaris, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Maatwerk is hierbij belangrijk en wij denken daarom graag met je mee. Want ook uw onderneming is niet standaard, waardoor passend advies en goede bedrijfsanalyse van belang is.   

Een keer contact met ons hebben?