Profiteren van de veranderende hypotheekmarkt

De markt blijft veranderen en het is natuurlijk fantastisch als je ook van deze voordelen gebruik kan maken. Wij bekijken dit graag voor je. Is het handig om je hypotheek over te sluiten? Dat bekijken wij graag met samen jou.

Als de hypotheek rente nu lager is dan de rente waartegen je huidige hypotheek is afgesloten kan het oversluiten van je hypotheek je een voordeel opleveren. Alleen je hypotheek oversluiten is niet altijd voordelig, want bij het oversluiten stopt de bestaande hypotheek en sluit je een nieuwe hypotheek af. Hieraan zijn kosten verbonden, zoals een boete voor het vervroegd aflossen van de bestaande hypotheek en kosten voor het afsluiten van de nieuwe hypotheek. Deze kosten dien je terug te verdienen anders heeft oversluiten naar een lagere rente geen voordeel.

Oversluiten is dus vooral voordelig als je deze kosten op een korte termijn terug verdient door het oversluiten naar een lagere rente. En als je verwacht dat de hypotheekrente (veel) hoger is aan het einde van je rentevaste periode en je dus nu voor meer zekerheid wilt kiezen tegen een lagere rente.

Het kan ook zijn dat je geen goed gevoel hebt over je huidige hypotheek en deze niet past bij je huidige wensen. Het kan ook zijn dat je een hypotheek hebt met ongunstige voorwaarden waar je heel graag vanaf wilt, en je voelt je niet geholpen bij je huidige bank. Kom dan bij ons langs op kantoor of bel voor een vrijblijvend gesprek. Wij kunnen je situatie bekijken en beoordelen. Houd er wel rekening mee dat er overstapkosten kunnen zijn. Ondanks dat kan oversluiten nog steeds een voordeel voor je betekenen. Wij zullen de mogelijkheden met je bespreken tijdens het gesprek.

Recente berichten

Volg ons op social media

Deel deze post: