Verduurzaam hypotheekadvies in Rotterdam.

Je kan meer lenen om jouw woning te verduurzamen in 2024. Als je een huis koopt – of hebt – met energielabel A tot en met G en je wilt dat verduurzamen, dan heb je de mogelijkheid om meer te lenen. Dat extra geld moet je binnen vijf jaar gebruiken om de woning te verduurzamen. Verduurzaam dan ook en het liefst met goed hypotheekadvies in Rotterdam. Het gaat bijvoorbeeld om (een combinatie van):

  • Gevel-, dak-, vloer- en leidingisolatie
  • Hr-glas (tenminste HR ++),
  • Energiezuinige deuren en kozijnen in combinatie met hoog HR-glas  (tenminste HR++)
  • Douchewarmte-terugwinningsysteem
  • Energiezuinige ventilatiesystemen in combinatie met andere energiebesparende voorzieningen
  • Bepaalde warmtepompen, zonnecellen of een combinatie daarvan
  • Warmtepompen
  • Zonnecellen 

Het verduurzamen van de woning gekoppeld aan energielabel

Vanaf 1 januari 2024 is het extra bedrag gekoppeld aan het actuele energielabel van je woning. Voor woningen met label A en B gaat het om € 10.000 meer hypotheek. Voor C en D is dat € 15.000 en voor woningen met energielabel E, F of G mag je zelfs € 20.000 meer lenen. 

Het maakt niet uit of je woning als gevolg van deze investering een beter energielabel krijgt. Je mag het extra bedrag ook lenen als de hypotheek hoger wordt dan de waarde van je woning, met een maximum van 106% van de getaxeerde waarde na de aanpassingen. Dit laatste is overigens niet nieuw.

Subsidies

Ook kun je opnieuw gebruik maken van de ISDE-subsidieregeling om je huis energiezuiniger te maken. Het budget daarvan is in 2024 verhoogd tot € 600 miljoen. De regeling geldt – onder andere – voor isolerende maatregelen, bepaalde warmtepompen en zonneboilers. Meer informatie lees je op deze pagina(Opens in a new window)

Ook meer hypotheek voor energiezuinig huis

Vanaf dit jaar speelt – naast de waarde van het huis, je inkomen en de hoogte van de hypotheekrente – ook het energielabel van het huis een rol bij het vaststellen van de maximale hypotheek. Hoe beter dat is, hoe meer je mag lenen. Dit geldt voor woningen die tenminste een energielabel D hebben. 

Moeilijke rekensom

Het vaststellen van je maximale hypotheek was al een moeilijke rekensom en is er door deze veranderingen niet eenvoudiger op geworden. Gelukkig kan ik je erbij helpen. Als Erkend Financieel Adviseur, ook bekend als Erkend Hypotheekadviseur in Rotterdam, ben ik specialist op het gebied van hypotheken en op de hoogte van alle recente regels. Wil je meer weten over jouw mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Wij zijn Martinot Financieel het advies kantoor voor verduurzaam hypotheekadvies in Rotterdam .

Deel deze post: