Verzekeringen

Verzekeren is niet altijd iets waar je meteen aan denkt, maar dat wel ontzettend belangrijk is. In geval van schade bijvoorbeeld aan uw bezittingen kan dat al snel veel geld kost. Het is daarom van belang dat je de juiste verzekeringen hebt.

Uiteraard helpen wij je daar graag mee. Wij zijn gespecialiseerd in de volgende verzekeringen:

Woonhuisverzekeringen

Een woonhuisverzekering dekt schade, bijvoorbeeld aan of in je woning, voor zaken als inbraak, brand, bliksem waterschade en storm. Dit wil je daarom goed verzekerd hebben.

De spullen in je woning kan je verzekeren met een inboedelverzekering. Daarnaast kan je schade aan de woning verzekeren met een opstalverzekering. Bij een appartement is dat meestal bij de vereniging van eigenaren collectief verzekerd, maar de dekking kan nogal verschillen. Dus ook daarbij is het van belang dat goed te beoordelen.

Kortom het is belangrijk dat je naast je woonhuis ook rustig kunt genieten van je woning en je spullen.

 

Overlijdensrisicoverzekeringen

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die tot uitkering komt zodra de verzekerde komt te overlijden. Buiten de emotionele gevolgen, zijn er in het geval van overlijden vaak ook ingrijpende financiële gevolgen in de vorm van een inkomensdaling of kostenstijging. Het is daarom van belang hier samen goed bij stil te staan en dit onderwerp altijd te bespreken. Zo is elke situatie weer anders, want zijn er kinderen? Ben je gehuwd of samenwonend? Of heb je huwelijkse voorwaarden en valt de woning buiten de gemeenschap? Al dit soort vragen nemen wij met je door zodat je de beste keuze kunt maken en je erfgenamen zorgeloos achter kunt laten.

Inkomensverzekeringen

Inkomensverzekeringen verzekeren je inkomen bij arbeidsongeschiktheid van een ondernemer. Iemand in loondienst is gedekt via de werkgever maar een ondernemer is dat niet. Hierdoor is het van belang goed te beseffen wat je risico’s zijn en wat de mogelijkheden zijn om dit te beperken.

Een veel gehoorde zin is ’ik word toch niet arbeidsongeschikt.’ Helaas blijkt uit onderzoek dat dit anders is.  Ongeveer één op de drie Nederlanders wordt een keer in zijn leven arbeidsongeschikt. De kans is dus redelijk groot aanwezig dat het je overkomt, dit kan door ziekte of een ongeval. De kans op arbeidsongeschiktheid is bij de ene persoon uiteraard groter dan bij de andere. Bijvoorbeeld door uw levenswijze, het uitoefenen van bepaalde sporten of extra risico’s in je vakgebied.

De top drie van arbeidsongeschiktheidsoorzaken:

  • Psychische problematiek (Gemiddelde duur arbeidsongeschiktheid: 2 jaar)
  • Ongevallen (Gemiddelde duur arbeidsongeschiktheid: 9 maanden)
  • Hart-en vaatziekten (Gemiddelde duur arbeidsongeschiktheid: 2 jaar)

Er zijn verschillende verzekeraars met arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zelfstandigen die wij kunnen aanbieden. Deze verzekeringen verschillen veelal van voorwaarden. Dat zorgt voor een grote variëteit in het aanbod en het is daarom van belang goed naar uw wensen te kijken en daarop aansluitend een passend advies te geven. Wij helpen je graag met het een gedegen advies en de bemiddeling van deze verzekering.

 

Woonlastenbeschermers

Als je een huis gaat kopen of als je al een eigen huis hebt is het belangrijk dat u financieel goed beschermd bent tegen onverwachte situaties zoals een langdurige ziekte, een ongeval of het kwijtraken van je werk.

In deze situaties kunnen uw inkomsten aanzienlijk dalen en kan het zijn dat je in zo’n geval de hypotheeklasten niet meer kan betalen. Om te voorkomen dat je in een vervelende situatie terecht komt zijn er verzekeringen die u woonlasten beschermen, zodat je ook als het tegen zit onbezorgd in de woning kan blijven wonen.  Je hoeft je dan geen zorgen te maken over het betalen van de woonlasten, want die kan je gewoon blijven betalen.

Levensverzekeringen

Deze worden nauwelijks nog afgesloten. Het zijn wat verouderde producten maar kunnen nog steeds gekoppeld zijn aan bijvoorbeeld je hypotheek. Deze zullen wij dan ook altijd in een hypotheekgesprek met je bespreken. Indien je losse verzekeringen hebt kunnen wij deze uiteraard ook met je doornemen.

Ook hierin zijn vele mogelijkheden en varianten van toepassing en kunnen wij deze beoordelen en laten aansluiten op je wensen.

Lijfrenteverzekeringen en toekomstsparen of beleggen

Het risico op verminderd pensioen inkomen is te verzekeren. Dit is dan geen risicoverzekering, maar komt wel tot uitkering als je met pensioen gaat. Hiermee kan je je inkomen na pensionering mee aanvullen en ten tijden dat je in loondienst bent fiscaal interessant sparen of beleggen. Hierin zijn verschillende varianten en mogelijkheden. Deze bespreken wij graag in een persoonlijk gesprek met je. Zodat je ook met jouw pensioen jouw levensstijl kunt voortzetten en genieten van je welverdiende oude dag.

Uitvaartverzekeringen

Helaas geen fijn onderwerp maar toch weet ook u dat doodgaan bij het leven hoort. Wel is het goed om tijdens uw leven al eens over de dood na te denken, zodat de nabestaande ontzorgt zijn als u overlijd.

Een uitvaartverzekering helpt daarbij om de kosten hiervan te dekken. Zodat de nabestaande dit goed voor u kunnen regelen. Een goede uitvaartverzekering geeft daarom vaak rust.

Wij vergelijken verzekeringen van o.a.

abn amro
abn amro
elipse

Een keer contact met ons hebben?